17-03-07

Loslaten ... hoe doe je dat ?

Loslaten, iets dat ik nog nooit echt goed heb kunnen doen. Loslaten, uit liefde, uit zelfbescherming... het is een keuze die je moet maken en keuzes maken betekent altijd een beetje verliezen. Het is zo moeilijk voor mij om los te laten ook al maak ik het mezelf zo moeilijk door het niet te doen. Het zou zo veel gemakkelijker zijn mocht ik het kunnen, ik zou eindelijk verder kunnen met mijn leven. Ik probeer het maar jammer genoeg op een manier waarbij ik meestal mezelf dan niet meer ben, namelijk door van mij af te bijten. Jammer genoeg komt dit waarschijnlijk dan nogal kwetsend over. Maar ik doe het enkel uit zelfbescherming. De laatste tijd ben ik gewoon mezelf niet meer, het lieve, rustige meisje die gewoon graag plezier maakt. Ik bijt van me af, ik maak grove opmerkingen die ik helemaal niet meen maar die wel grof overkomen, zowel op mijn werk als in mijn vriendenkring. Ik wil zo graag kunnen loslaten zodat ik mezelf weer kan zijn. Ik knuffel graag, ik zeg graag lieve dingen maar ik durf niet meer. Bang voor mezelf, bang om mezelf te verliezen. Ik leef momenteel op een emotionele roetsjbaan met immense ups and downs die zelfs binnen enkele uren kunnen plaatsvinden. En ik weet dat dit niet leuk is voor mijn omgeving....soms denk ik dat ik mij beter opsluit en een tijdje niet meer buitenkom. Maar dan vrees ik in een spiraal terecht te komen waar ik helemaal geen uitweg meer vind. Loslaten ..... hoe doe je dat ????

20:01 Gepost door Greetings Groene smaragd | Permalink | Commentaren (36) |  Facebook |

Commentaren

;-) je hebt het in je hand
die ene speciale band.
Het zit in je hart
want het is heel apart.
je kan het niet vergeten
nog minder loslaten
en als je innerlijk is bezweken
zal het iedereen weten.
die ene wartegen jij zei:
ik hou van jou!

Je tekst is me op het lijf geschreven!!
btw ; Alles op men blog is door mezelf geschreven,
gewoon soms op tien minuten.
en ze hebben CoPYWRIGHT!! ;-)
see u en zonnekes

Gepost door: Sunny-Kay | 17-03-07

Alles wat je nu beleefd heet "loslaten in de verschillende fases". Enorm vervelend, jezelf niet meer herkennen en anders worden om jezelf te beschermen...Ik kan nu zeggen dat dit wel zal verbeteren, maar daar heb jij op dit moment geen behoefte aan, is het niet ?
Sterkte, lieve groeten;-)

Gepost door: nicole | 17-03-07

Loslaten gaat meestal makkelijker als je te weinig tijd hebt om aan je bekommernissen te denken. Plan je agenda wat voller?

liefs
sweet sugar

Gepost door: sweet sugar | 18-03-07

Ook hier eindelijk nog eens geraakt...
Ik denk ook dat je een soort 'fases' meemaakt in het loslaten - beseffend dat 'moet' of 'beter zou' en het tegelijk niet leuk vinden...
En inderdaad, leuke dingen op je agenda blijven zetten!

Gepost door: lavender faery | 18-03-07

*** Iets of iemand loslaten is zeer moeilijk..Ik hoop dat je eruit geraakt..

Fijne zondag
Groetjes

Gepost door: marc | 18-03-07

Los laten... ik wou dat ik het wist...het is voor iedereen anders, denk ik.... maar naar de toekomst kijken en niet teveel achterom!!!
Groetjes

Gepost door: Rezy | 18-03-07

Weet je wat ik dikwijls denk over 'loslaten' ?
Wat ik nu ga typen ligt wel niet zo simpel als het misschien overkomt ...
Loslaten vind ik 'gemakkelijker' als een geliefd persoon sterft omdat je dan wel MOET rouwen en je WEET dat je elkaar NOOIT meer ziet dan te weten dat je iemand die je ontzettend graag ziet moet loslaten en weten dat hij/zij verder leeft ... ergens op deze aardbol.

Bedankt voor je lieve woorden

lieve groet

Gepost door: Ellen | 19-03-07

.. Ellen, ik ben het volledig met je eens....ik denk er ook zo over.
Iemand moeten loslaten om het gemakkelijker te maken voor jezelf en voor de ander is vaak ondragelijk...

Gepost door: groene smaragd | 19-03-07

goede vraag, ik ben daar ook niet goed in. groetjes

Gepost door: sylvie | 20-03-07

Nog een lieve groet van me meisje

Gepost door: Ellen | 21-03-07

** ik kan je geen raad geven maar ik hoop dat je snel weer jezelf wordt...
lieve groetjes

Gepost door: anita | 24-03-07

die emotionele roetsjbaan... daar bevind ik me ook al een paar maanden op... ik vind deze post dan ook ongelooflijk herkenbaar, tot in het kleinste detail... Als ik je echter één tip mag geven - ik spreek uit eigen ervaring want heb die fout zelf gemaakt.. - sluit jezelf niet op.. kom ermee naar buiten en stoor iedereen - desnoods tot vervelens toe - met alles wat er opj je maag ligt. Ik weet als geen ander dat dat heel moeilijk is, maar ik kan je garanderen dat jezelf opsluiten alleen maar veroorzaakt dat de downs plots langer lijken te duren dan de ups.. :-/

Gepost door: CIA | 30-03-07

sluit je niet op, want daar kom je niet verder mee.
vandaar even deze e-mail.
ga ervoor in je leven, wees eerlijk en oprecht dan zullen ze jou dat ook gaan geven.
vrienden ga je verliezen echte vrienden die blijven,daarom wilde ik je deze e-mail even schrijven.

Wens je veel sterkte liefs dromertje.

Gepost door: dromertje | 01-04-07

**n het is stilletjes hier. gaat het nog een beetje??

lieve groetjes

Gepost door: anita | 01-04-07

spring Loslaten doe je door al juichend je handen in de lucht te stoppen en vol energie het leven in te springen?

Gepost door: <trucido> | 02-04-07

*** Je bent toch niet gestopt he meisje ???

lieve groet

Gepost door: Ellen | 03-04-07

Ja meid... ... het leven is voortdurend keuzes maken hé? En loslaten... het is soms zo verdomd moeilijk. Maar daar moet je door. En geloof in jezelf! Je kunt het hoor!
Ik wens je veel moed en sterkte om de juiste keuze te maken en ik hoop dat je vlug weer de levenslustige vrouw bent van weleer!
Groetjes,

Gepost door: Nemo | 05-04-07

loslaten doe je iedere dag , iedere week , iedere maand een beetje..... totdat je jezelf weer bent. Het is niet makkelijk smaragd maar het lukt je wel.
Wees gewoon lief voor jezelf dan komt de rest ook wel. knufff catje

Gepost door: catje | 06-04-07

*** Oei...Ben even uit roulatie geweest en heb je blog niet kunnen volgen maar tlijkt wel of je gestopt bent ????Blijven schrijven hé..Je moet het van je af schrijven !

Fijne dinsdag
Groetjes

Gepost door: marc | 01-05-07

het gevoel als je wil kun je contact op nemen met mij ik begrijp een stukje uit jou gevoel,en ik wil ook graag praten met iemand die me begrijpt

Gepost door: rosa | 10-11-07

just wanne say ,I miss u so much !

Gepost door: Anoniemus | 12-11-07

Ik zit hier te huilen omdat ik me zo herken in je woorden. Kan je nagaan dat je anderhalf jaar later nadat je zoiets opschrijft iemand nog zo kan raken.

One step at a time... Ook ik moet loslaten, maar het is zo moeilijk. Ik moet niet alleen een persoon loslaten, maar ook een gedeelte van mijn leven, een gedeelte van mijn hart...

Gepost door: Mary | 19-10-08

Na 4 jaar een contact te hebben gehad met een jongen, afentoe met hem een relatie, soms wel contact dan weer niet, kan ik hem nog steeds niet loslaten. Laatst( zo'n 2 maanden geleden) heb ik hem na een jaar weer gezien en sindsdien is het alleen maar erger geworden. Ik heb sinds kort een nieuwe vriend en die heb ik ook over die jongen verteld, maar hij wil niet uit mijn hoofd en ik kan er savonds niet van slapen. We hebben geen contact omdat we dat beiden te lastig vonden en hij sinds kort samenwoond met zijn vriendin. We Hebben elkaar dus gezien tijdens dat we ieder een andere relatie hadden. ( ik had toen nog met iemand anders, maar dat liep al bijna stuk.) Ik kan hem niet loslaten en ik weet ook binnenin niet of ik dat wel wil. Maar emotioneel breekt het me nogal op en put het me uit. Weet iemand wat ik moet doen? Ik overweeg om misschien psychische hulp te zoeken, want ik weet niet hoelang ik dit nog volhoud. Hebben jullie misschien tips voor mij? Ik vraag dit omdat ik ook heel veel dingen uit de blog herken.

Gepost door: May | 28-10-08

Smaragd, Mij overkomt het nu al de tweede maal dat ik iemand moet loslaten. Het takelt me lichamelijk af, temeer om diegenen te zien die je moet loslaten in het gezelschap van een andere die fysisch 100% op mezelf trekken. Dat is ongeloofelijk akelig. Ik denk dat het loslaten het moeilijkst is voor mensen die gevoelig zijn. De eerste keer duurde het 2 jaar tot ik er over was. Ik hou mijn hart vast hoelang nu. Er is niemand die je kan helpen. Je wordt alleen geboren en je sterft alleen. Je bent de enige zelf die er iets kan aan doen. Begin met andere gewoontes aan te kweken en in andere milieus te frekwenteren. Ik weet het, het is eenvoudig zeggen want ik kan het zelf amper. Sterkte aan diegenen die hetzelfde meemaken.

Gepost door: gino | 06-05-09

loslaten hey ik heb het probleem om los te laten soms denk ik om nog moeite te doen om de relatie te redden maar hoe meer ik moeite doe hoe meer ze volgens mijn gevoel van me verwijderd,moet ik dan echt los laten misch nog een reactie van haar te vewachten,ik weet echt niet hoe dit aan te pakken als niet reageer komt ze waarschijlijk niet meer terug en als ik wel reageer en vertel over mn gevoelens ook niet meer al zou ik dat het liefste willen kan er iemand me raad geven daar ik alle telefonisch contakt met haar wil afsluiten maar is dit wel de juiste oplossing en zien wat er op me af komt??? kweet het echt niet meer groetjes radeloze

Gepost door: Guido | 03-09-09

loslaten HEY IK HEB HET MOEILIJK OM LOS TE LATEN ALS IK HAAR LOS LAAT DAN KOMT ZE NIET MEER TERUG EN ALS IK REAGEER OP HAAR MISCH OOK NIET MEER WIST IK MAAR EEN MANIER ZODAT WE NOG EEN KANS MAKEN MET ELKAAR MAAR HOE? WEET IEMAND HIER EEN REACTIE OVER? GROETJES DE RADELOZE

Gepost door: Guido | 03-09-09

Loslaten Vooreerst heel veel sterkte aan iedereen die in loslatingsproces verwikkeld is. Loslaten is rouwen. Of het nou om de dood van een geliefde of het einde van een relatie gaat. Zo'n proces verloopt idd in fases, waarbij je soms meerdere fases op één dag doormaakt om dan terug te vallen in een vorige... Wat je best doet om erdoor te komen is het vooral zijn tijd geven, soms kan je beter eventjes alleen zijn en lekker huilen, soms trek je er idd beter eventjes op uit. Je moet vooral zo snel mogelijk terug aan jezelf leren denken in de eerste plaats, zelfzorg primeert. Wat veel moed vraagt is alles proberen plaatsen vanuit een positieve ingesteldheid (opbrengen van begrip, geduld, tolerantie, liefde) ipv te reageren vanuit kwaadheid, angst of bezitterigheid. Een boekaanrader: "de kunst van het geluk."
Ik persoonlijk ben 33 en verloor de afgelopen vier jaar mijn moeder, mijn vader, mijn hond, mijn vriendin maakte het uit na 4j voor een ander, mijn vennootschap dreigt nu op de fles te gaan. Ik heb dus wel mijn part gehad aan "loslaten", en kan je zeggen dat het gewoon tijd, moed, volwassenheid en een groei van je EQ vraagt. Veel sterkte!

Gepost door: Wim | 01-10-09

loslaten help... Na een relatie van drie jaar met grote ups en downs moet ik men partner loslaten...
Hij is het voor de zoveelste keer afgestapt en na enkele dagen teruggekomen. Ik was er weeral ziek van, emotioneel en ook fysisch. Ik maak mezelf kapot zo weet geen blijf meer met mezelf.
Heb twee maanden geleden mijn eigen appartement opgegeven om met hem samen een huis te huren. Heel mooi huis in het groen, eigenlijk een villa. Alles is getekend en binnen twee weken gaan we erin. Ik hou zoveel van hem en kan niet met hem leven. Hij zit vol van de schulden, ik niet, maar moet mijn toekomst en die van mijn dochtertje op het spel gaan zetten voor mijn immens liefde voor hem. Ik ben op, op van het denken, op van mijn veel te grote liefde voor hem, op van de gedachte zonder hem verder te moeten.
Ik lijk psychisch een verschrikkelijk zwak mens en dat stoort me enorm. Ik heb het gevoel dat zonder hem mijn leven voorbij is. Dat hij doodgaat of zo. En heb geen flauw idee hoe met deze gevoelens om te gaan. Een relatie met hem verder uitbouwen betekent nog heel veel verdriet hebben want hij doet met mij wat hij wil en dat weet hij, te pas en te onpa verdwijnt hij een paar dagen maar hij kan ook zo ontzettend lief zijn voor me... Pff, ik besef dat ik emotioneel volledig afhankelijk ben van hem. Ik moet hier uit geraken, moet keuzes gaan maken maar krijg men gedachten niet geordend.
Voel me eenzaam en hulpeloos en kan het mijn partner niet vertelle op de moment...

Gepost door: poppeke | 15-10-09

love heej ik ben tessa ik ben maar 11 jaar en ik val op gasten van 16 en iedereen noemt me ervoor slet maar ik ben nu op iemand en ik weet ni hoe ik het moet aanpakken kan iemnad tips geven plzz het zal me helpen !! groetjes tessa

Gepost door: tessa | 29-10-09

buikpijn van het loslaten !!! haay,
ik ben een meisje van 12 en zie mijn leven echt niet meer zitten !! want een meisje van uit school mijn beste vriendin is mij nu al 5 maanden aan het negeren aan het pesten wat moet ik doen ik heb elke dag buikpijn enzo en iedereen zegt maar laat ze los mar hoe ik kan dat niet !!! wat moet ik doen !! zeg eens iets mensen

Gepost door: bronke | 30-05-10

Loslaten is toelaten. Je vindt verschillende technieken hierrond op www.lichaamengeest.be

Gepost door: Lichaam & Geest | 12-03-11

hey ik ben gast van 18 en ben voor eerst verliefd op een prachtig meisje ik heb al een eindje gesukkeld met wat ik voel ik heb er met haar over gepraat maar nu is het een beetje stil ze is gelukkig op moment en ik wil dat zo houden maar ik denk eraan om contact te verbreken maar denk dak haar nog meer kwets dan ik heb niet veel zelfvertrouwen in dit soort situaties daarom dat ik niet meer weet wat gedaan moet ik alles opgeven of toch afwachten en zien? alvast bedankt

Gepost door: tommy | 22-05-11

hey ik ben gast van 18 en ben voor eerst verliefd op een prachtig meisje ik heb al een eindje gesukkeld met wat ik voel ik heb er met haar over gepraat maar nu is het een beetje stil ze is gelukkig op moment en ik wil dat zo houden maar ik denk eraan om contact te verbreken maar denk dak haar nog meer kwets dan ik heb niet veel zelfvertrouwen in dit soort situaties daarom dat ik niet meer weet wat gedaan moet ik alles opgeven of toch afwachten en zien? alvast bedankt

Gepost door: tommy | 22-05-11

hallo, wat een lastige situatie...
ik zou het contact zeker niet verbreken met haar. Maar ik zou niet te lang wachten.. het beste is om er met haar eerlijk over te praten. Zeg hoe je je voelt en wat ze voor je betekent! Niet alles opgeven misschien mis je wel iets moois ;)

Gepost door: sarah | 12-06-11

Leer om te vergeven. Dat heb je zelf onder controle. Je hebt de ander er ook niet voor nodig. Jij kiest, vergeeft en gaat verder. Ik zeg niet dat het eenvoudig is, maar het helpt wel.

Gepost door: Marcel Schlimbach | 26-10-11

Loslaten doet zeer....ik ben 41 en zoek een manier om los te laten en dan ook zelf er een goed gevoel over te hebben.
iK heb de ware ontmoet en 4 jaar om hem heen gedwarreld omdat het niet goed zou zijn om verliefd te worden op hem,maar het is gebeurd en meer dan dat.....we voelen ons als soulmates.Maar door psy problemen van zowel hem als de mijne is het beter om elkaar te laten gaan....zodat we er zelf niet aan kapot gaan.Maar we zijn net magneten.
In mijn ziel is ie en blijft ie.
Genoegen nemen met andere man of hij vrouw willen we ook niet.
Ik ben moeder van pubers en die zeggen......let go.
ook als bescherming,maar als je pas nu voor het eerst in je leven voelt dat je begrepen wordt,gerespecteerd,en je je THUIS..VOELT,wordt je zo heen en weer geslingerd.
Mijn kids wonen bij hun vader, door mijn problemen die ik al ondervondt voordat hij in mijn leven kwam.
Dus ......ik heb al moeten loslaten in mijn leven.
De kids naar vader,mijn ouders overleden en nu Hij.
Wie weet raad. xxxx butterfly

Gepost door: anja | 05-06-12

De commentaren zijn gesloten.