10-03-07

Egoïsme

Gisteren op het werk weer een staaltje van puur egoïsme meegemaakt. Wat is er namelijk gebeurt, wel een collega loopt al een tijdje rond met een depressie, ze neemt ook een lichte vorm van anti-depressiva. Vrijdagmorgen kregen we het bericht van haar dochtertje dat zij die nacht een overdosis heeft ingeslikt en met spoed is opgenomen in de psychiatrie. Maar een beetje medeleven is er blijkbaar dus helemaal niet. Iedereen dacht onmiddellijk alleen maar aan zichzelf, namelijk meer en andere uren werken volgende week dus iedereen repte zich zo snel als hij kon om te zeggen dat ze niet meer uren zullen werken en al zekere geen andere dagen. Wie snapt dit nu ? Ik in elk geval niet. Is dat nu zoveel gevraagd om in te springen voor iemand. Als ze zelf ziek zijn dan vinden ze het maar logisch dat een ander moet inspringen maar zelf ...???We gaan echt naar een 'ik'-maatschappij; Ellen heeft het ook al vermeld in haar blogje. Ik kan daar echt niet bij.Velen weten wel niet wat er allemaal aan de hand is met haar, wat haar situatie betreft maar dan nog. Ik weet vrijwel gans haar situatie want ze kwam wel elke dag haar verhaal doen om haar hartje eens te kunnen luchten. Nu, achteraf gezien, heeft ze dus ook wel signalen gegeven dat ze deze zelfmoordpoging overwoog maar ik heb er natuurlijk (zoals vaak) op die momenten niet bij stilgestaan. Ik hoop nu maar één ding dat iedereen dit ondertussen wat heeft laten bezinken en dat ze op hun stappen zullen terugkomen (ze zullen weliswaar niet anders kunnen met een baas zoals de onze maar soit), ik bedoel dat ze de ernst van de situatie zullen inzien en toch een beetje medeleven zullen tonen. Niet iedereen krijgt alles zomaar op een schoteltje aangediend....Deze vrijdagnamiddag kwam dan nog een andere collega naar mij om haar hart te luchten, zij wil weg van haar man maar durft de stap niet te zetten. Bang dat ze het alleen met haar 2 kindjes niet zou aankunnen. Ook zij is er onderdoor aan het gaan. Ik heb naar haar geluisterd en wat raad gegeven, meer kan ik natuurlijk niet doen. Hopelijk loopt dit verhaal goed af.M.a.w. gisteren was echt wel een bewogen dagje voor mij.

11:28 Gepost door Greetings Groene smaragd | Permalink | Commentaren (10) |  Facebook |

Commentaren

Soms he , soms heb ik van al het geluister en het raad geven genoeg ! Men is zo druk doende met zichzelf dat het niet eens wordt geaprecieerd. Niet dat ik een dankje verwacht (verre van) maar het gevoel dat het allemaal geen zin heeft vreet aan me . We worden gedwongen om dezelfde toer op te gaan en dat is pas moeilijk als je dat niet kent!

lieve groet

Gepost door: Ellen | 10-03-07

;-) Ik treed Ellen volledig bij!
het egoisme is idd in opgang.
In alles, ze gaan zelfs niet meer opzij als je wil passeren op het trottoir ofzo.
laat staan dat ze kompassie hebben met iemand die het duidelijk niet meer ziet zitten.
een spijtig voorval!
waren er maar meerderen zoals jij, de wereld zou er anders uitzien!
see u en zonnekes

Gepost door: Sunny-kay | 10-03-07

)) Dankje voor je bezokje aan mijn blogje,

groetjes en een fijne avond nog

Gepost door: animar | 10-03-07

Heykes, ik sta er ook keer op keer versteld van hoe koel en egoïstisch mensen kunnen zijn.. En luisterbereidheid wordt ook niet altijd in dank afgenomen... Ik hoop dat het gauw beter gaat met die collega van je...

Ik kom je desondanks nog een prettig weekend toewensen (of wat er nog van overschiet ;)

Maak er alvast nog een fijne zondag van!

Groetjes,

CIA

Gepost door: CIA | 10-03-07

je kon ook niet meer doen dan er naar lusteren he, je kan moeilijk de beslissingen voor die personen zelf nemen he! Het enige dat je kan oen is raad geven. En al dat egoisme, ik denk dat dat overal is hoor maar ja ze kunen ook anders denken he, meer uren is meer loon! groetjes

Gepost door: sylvie | 11-03-07

Egoïsche en egocentrischme is nu éénmaal eigen aan de mens denk ik. Wie wil er nu niet het liefst zijn eigen ster zien stralen en hun trots bewaren? Of het allemaal even leuk, goed en tof is, is weer een andere vraag.

Btw: proficiat met het 'in de kijker staan' ;-)

Gepost door: Robin | 11-03-07

ego's egoïsme is begonnen. ahum, dat is al jaren aan de gang. heeft al altijd bestaan, maar vroeger moest men overleven en had desondanks egoïsme elkaar nodig, maar ook toen luisterde men niet naar elkaar. toen? heel ruim bekeken.
erg voor uwe collega en wens haar sterkte toe.

Gepost door: watje | 11-03-07

erg... maar soms denk ik dan echt van 'awel, ik hoop dat ze zelf eens in zo'n situatie komen te zitten en dat er voor hun ook geen medeleven is'.

Ik weet het, ook niet zo'n mooie redenatie maar soms hé...

Gepost door: Bibien | 12-03-07

*** Men is tegenwoordig nog enkel met zichzelf bezig..De drukke wereld om ons heen maakt ons misschien egoïstisch...
Fijne dindagavond nog gewenst
Groetjes

Gepost door: marc | 13-03-07

** Heb je nog iets van je collega vernomen? En als je alleen als luistert naar iemand die het moeilijk heeft dat kan al zoveel goed doen voor die persoon. En meer kan je niet doen, de rest moeten ze zelf doen!!
groetjes

Gepost door: anita | 13-03-07

De commentaren zijn gesloten.