02-12-06

Waarom ?

Ik worstel nu al een paar dagen met de volgende vragen; waarom komen bepaalde mensen zomaar in je leven binnenwandelen. Want de meeste mensen dat je leert kennen is op de meest bizarre, meest onverwachste momenten.Sommigen komen je leven binnengewandeld, verdwijnen dan voor een aantal jaren en komen terug, verdwijnen en komen terug... Zo heb ik een goeie vriendin die ik keer op keer terug tegenkom ook al gaan er soms jaren voorbij, maar opeens is zij er dan weer. Waar ik natuurlijk heel dankbaar voor ben. Er komen ook mensen in je leven die je immens veel pijn doen en dan stel ik mij de vraag waarom, met welke reden komen zij je leven binnenwandelen? Om uiteindelijk jezelf beter te leren kennen, om er sterker uit te komen,... Er komen ook mensen in je leven die dan op een bepaald moment terug verdwijnen en waar je nooit nog iets van hoort ...Ze zeggen altijd dat niemand zo maar in je leven komt, dat er voor elke kennismaking een reden is maar de vraag 'welke reden' is voor mij tot nu toe in de meeste gevallen een onopgeloste vraag. Ik heb al een heel pak mensen zien komen maar al evenveel zien verdwijnen. Jullie vragen je nu waarschijnlijk af waarom ik daar mee bezig ben; ik weet het zelf niet maar dat spookt zo de laatste dagen door mijn hoofd.Zo is Deborah nu mijn leven binnengewandeld, heel onverwacht. Voor mij is die reden wel duidelijk, ik ben met mezelf geconfronteerd geweest; het besef dat ik toch nog iemand kan toelaten in mijn hartje, het besef dat ik toch nog "verliefd" kan worden, het besef dat de muur rond mij steen voor steen terug neergehaald kan worden, het besef dat ik wss in de toekomst mijn leven zal delen met een vrouw ipv een man...Maar in het merendeel van de gevallen vind ik geen reden, zo ook gans de situatie met Matthew. Zoveel pijn en verdriet.... bijna een jaar lang ben ik mezelf niet geweest, wist ik zelfs niet meer wie ik was.Gelukkig is dat hoofdstuk afgesloten en draai ik een nieuwe bladzijde om. Hopelijk wordt het volgende hoofdstuk in mijn leven niet meer zo getekend door pijn en verdriet.

18:49 Gepost door Greetings Groene smaragd | Permalink | Commentaren (5) |  Facebook |

Commentaren

*** Ik denk dat het beter is om niet steeds een antwoord te zoeken in levensvragen ... het overkomt je gewoon . Dat jij je er vragen bij stelt is heel normaal hoor , zeker als je al zoveel pijn en verdriet hebt gehad . Wat je nu overkomt is iets heel moois en laat het mooi blijven door je niks af te vragen, maar laat dit geluk bij je binnensijpelen en hou het zolang mogelijk vast.

groetje

Gepost door: Ellen | 02-12-06

dank je voor de wensen! Mensen die je leven in en uit wandelen als hat hun beliefd zijn vaak diegenen die je het meest kwetsen.als je je al die tijd afvraagt hoe het hun is vergaan, natuurlijk zijn er bij die het goed menen en door omstandigheden even niet kwamen.Die kan je vergeven de anderen niet meer, naar mijn mening he.
Het is dan ook beter geen vragen te stellen, maar ik ben de laatste die dat kan.
Voor jou ben ik blij, heel blij dat je eindelijk aan een nieuw hoofdstuk kan beginnen, hou het zo he.
zonnekes en liefs nog!

Gepost door: Sunny-Kay | 02-12-06

...... de mensen die wie uit je leven zijn gelopen moet je geen energie in steken. de mensen die een plaats in je hart hebben verrovert zijn die energie meer waard. fijn weekend

Gepost door: mama van 2 | 03-12-06

ja Men zegt zo vaak, in nood leert men zijn vrienden kennen. Ik heb zo mijn vrienden ook leren kennen, vaak uit heel onverwachte hoek. Er is kracht voor nodig om de bladzijde om te draaien en verder te gaan. Ik heb enorm veel respect voor mensen die dat kunnen!

Gepost door: Beesken | 03-12-06

nieuwe lezer bij hoi,

je hebt een nieuwe lezer bij.

ikke

Groeten
Koen

Gepost door: koen | 01-01-07

De commentaren zijn gesloten.