28-11-06

Gemakkelijker maken ? update 2

In mijn vorig postje had ik het dus over een vriendin die niet meer reageerde op mijn telefoontjes of smskes. Ik heb deze namiddag mijn stoute schoenen aangetrokken en naar haar huis gereden. Met een klein hartje ben ik uiteindelijk toch binnengegaan en gevraagd wat haar probleem nu eigenlijk is, waarom ze mij negeert. En toen kwam het eruit... ze heeft via mijn blogje beseft dat ik wss lesbisch ben en ze was geschrokken omdat ze dit totaal niet had verwacht. Ze was ook ontgoocheld dat ze het via deze weg moest vernemen en dat ik het haar nooit persoonlijk had gezegd terwijl we dit onderwerp al zo vaak hadden besproken, ook omdat ik altijd bij haar terechtkon als het over Matthew ging. Ze wist gewoon niet hoe ze moest reageren t.o.v. mij betreffende dat biseksueel zijn of lesbisch zijn. Aanvankelijk was ik een beetje boos op haar omdat ik toch nog altijd dezelfde persoon ben. Ik begrijp haar ook wel dat ik dit aan haar persoonlijk moest zeggen want we kennen elkaar nu toch al een hele tijd maar voor mij is het nog altijd moeilijk om het zelf te aanvaarden laat staan dat ik er overal mee naar buiten kom.

Er is wel iets gebroken tussen ons denk ik, toch enigzins een beetje vertrouwen van haar kant naar mij toe. Hopelijk begrijpt ze mij nu een beetje waarom ik het haar niet eerder heb verteld.

 

17:30 Gepost door Greetings Groene smaragd | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |

Commentaren

Ik kan me gaan inbeelden dat er iets gebroken is tussen jullie... jammer dat je het haar niet persoonlijk kon vertellen, dat duidde toch al dat er geen écht vertrouwen was, toch?

En dat je nergens welkom bent als jij het eens moeilijk hebt, terwijl jij voor iedereen openstaat? Klinkt héél bekend.
Een beetje minder altruistisch worden, misschien, en jezelf nu eens eerst plaatsen?

Ook al horen daar soms harde beslissingen bij...

Gepost door: lavender faery | 28-11-06

Wel als ik mij nu in de plaats van die vriendin zou stellen zou ik er eigenlijk geen problemen mee hebben, maar zo ben ik nu eenmaal ik sta er heel erg open voor. Ik heb een vriendin die ook bisexueel is en ik heb daar totaal geen moeite mee waarom zou ik haar daar nu anders voor gaan aankijken het blijft tenslotte nog een mens he het is niet dat ze van gedaante of inerlijke verandert. Anyway hoop dat het toch nog goed gaat komen tussen jullie of dat het beter gaat worden.

Lieve groet, Vicky *X*

Gepost door: Vicky | 28-11-06

** Ik kan me voorstellen dat ze het er moeilijk mee heeft om het op deze manier te vernemen. Ikheb ook velen in mijn omgeving die nu zeggen waarom heb je me nooit iets verteld over hetgeen er in je om ging. Maar dat zijn dingen die je liever zo lang mogelijk probeert voor jezelf te houden......Ikhoop dat ze nu ook je blog leest en dat ze snapt dat je het er zelf ook moeilijk mee hebt om het een plaatsje te geven.
Lieve groetjes

Gepost door: anita | 29-11-06

De commentaren zijn gesloten.